Booga-laukku

Valmiin laukun koko: Leveys ja pituus 25 cm ja pohjan leveys noin 10cm

Tarvitset:
Fridisgarn lankaa 200g
8 pyöröpuikot ja 8 sukkapuikot 2 kpl
Kangasta vuoriksi, vetoketju taskuu varten,pahvia pohjaan,magneettilukko(jos haluu)

Keritäänpäs ensin vyyhdet keriksi.
Sit otetaan sukkapuikot ja luodaan 5 silmukkaa ja neulotaan oikein,nytpä ei käännetäkkään työtä vaan siirretään silmukat takas puikon oikeeseen reunaan ja neulotaan oikein,eli tässä jää lankalenkki taakse. Tällätavalla neulotaan pötköö noin 2.30 senttii.Päättele.
Ja sit loppulangasta ruetaan neuloo laukkuu.
Luo pyöröpuikoille 35 silmukkaa ja neulo eestaas 19 krs oikeeta.Poimi sitten lyhyestä päästä 9 simukkaa ja toisesta pitkästä sivusta 34 silmukkaa ja taas päästä 9 silmukkaa eli yhteensä puikolla on nyt 87 silmukkaa. Nyt neulotaan pyörönä oikeeta.Työn leveys on 40cm(mulla ainakin) niin neulotaan laukun pituudeks 40 cm.(laukun leveys ja pituus sama) Päätellään.
Sit laukku ja hihna viskataan pyykkikoneeseen ja iso pyyhe kans sinne mukaan. Pesulämpötilaks valitaan 40 astetta ja ohjelmaks kirjo-ja valkopesuks.Annetaan koneen aikasa pyöriä ja otetaan sit vähä kutistuneet laukun osat esiin.Hihnaa saa sit rueta venyttelee aika ronskilla käellä pitemmäks ja laitetaan johonkin kuivuu.Laukku asetellaan ison muropaketin päälle kuivuu,venytellään vähä pituutta lisää. Kun laukku on kuivanna niin ommellaan laukulle vuori,taskukin on kiva ,joko vetskarilla tai ilman. Pohjaan harsi pahvinpala laukun ja vuorin väliin. Vuorin yläreunaan voi asettaa magneettikiinnityksen jos haluu.Ompele vuorin yläreuna laukkuun käsin huomaamattomin pistoin.Jätähän kuitenkin oisko 3 sentii yläreunasta ilman vuorta,siihen tulee hihnat.
Taita laukun molemmasta reunasta M-muotoon ja tee reiät läpi vaikka paksulla puikolla. Ja nyt katkase pitkä hihna kahtia ja pujottele ne laukkuun niin et päät tulee sivulle keskelle. Tee solmut hihnan päihin. Nyt on laukku valmis.
Tätä Booga Baggiä oon käyttännä esikuvana.
611886.jpg
  611668.jpg
628086.jpg
  628088.jpg
877262.jpg  877260.jpg
Itelle muistiin:
Laukku Huopasesta paksulankakoneella:
Silmukkasäädin 12
50 silmukkaa ja 100-110 kierrosta.
Hihnassa 5-6 silmukkaa.
Pesu koneessa pikaohjelmalla.
1638167.jpg