Tänäänkin siis leivotaan,on jäänyt ihmeen vähälle tuo leivonta,kästyöt viennyt ajan.
Ensin tein mummun"naminami" leipää kohoo.
433387.jpg
Lapset ol pienii ja mummu teki leipää ja lapset tykkäs siitä ja rupesivat puhuu et teetkö "mummin naminamileipää".Leipä ohje helppo,taikinaan laitetaan jauhoja mitä kaapista löytyy ja puuronloppua jos aamulta jäänyt.
OHJE:5 dl vettä,50g hiivaa,2tl suolaa,1rkl siirappii tai sokeria,sit jauhoja oman maun mukaan(vehnäj.,sämpyläj.,kaurahiut.,pellavansiem.,leseitä ym.),n.1dl öljyä.
Kohota,tee kolme pötköö ja laita vuokaan,kohota,paista 200 asteessa.(Pötköt voi laittaa suoraan pellillekkin.)
Joo,taikina kohoomassa ja sit tekee puolukkapiirakkaa
OHJE:6 munaa,6dl sokeria,vatkaa vaahdoksi,150g sul. marg.,1,5 dl maitoa,sekota keskenään ja lisää vaahtoon,7,5 dl vehnäj.,6 tl leivinj.,sekoita keskenään ja lisää taikinaan.Kaada taikina uunipellille ja ripottele päälle puolukoita ja fariinisokeria(luit oikein)Paista 175 asteessa n. tunti.Tästä tulee aika paksu piirakka.
433386.jpg
Piirakka on nyt uunis.Kuvia valmiista tulee ku kerkee.
Aamusarjojen(elämä käsis,emmerdeil) aikana neuloin puseroo,taitaa tänään valmistuu takakappale.
edit:
Nyt on leipomukset paistettu.

 
433662.jpg   433663.jpg


433664.jpg    433665.jpg

Tytär soitti Oulusta ja kertoi saaneen vakituisen työpaikan,kyllä äidin sydäntä lämmitti tieto =) Olen saanut esikoisen kunnialla maailmalle kasvatettua,haikea olo,tytär elää omaa eläämäänsä eikä oo enää riippuvainen meistä vanhimmista.Tätäkö tää elämä on,saadaan lapsia ja kasvatetaan heidät aikuseks ja sit ne lentää pesästä pois omaan eläämäänsä.Mä tunnen itseni vanhaks ku lapset jo lentää pois,tällön sitä tajuu et itekkin on vanhentunut ;( Enhän mie oo vanha,se parikymppinen tytöntyllerö oon =) Lapset huolii meidät mukaansa illanviettoihin ravinteleihin ja diskoon ja hauskaa meillä on jytätä yhessä.Harvat lapset taitaa huolia vanhempiaan mukaansa.Menipäs tää nyt ajatteluks.


ONNEA Ninnu!!