Viikko vierähtännä työharjottelunmerkeissä. Aamu-ja iltavuoroja tehnyt.Pari iltaa olin tossa yksin vastuussa elintarvikeosastosta,kyl välil jännitti et miten osaaan ja muistan tehä kaikki iltahommat,mut menihän se ihan kivasti.Iltahukissa on viel niin hiljastakin tai siis ei oo paljoo tekemistä,hyllyjen ja tiskien täyttämistä vaan.Mie ku kaipaan kunnolla tekemistä,sillon aikakin kuluu nopeemmin.Eilenillalla men illassa nopeesti,ol asikkaita enempi ku viikol ja tavaraa väheni nopeemmin tiskeistä.Kassallakin ollut aikapaljon ja se rupeee jo menee rutiinilla ku muisteli et mitä mikin nappula teki kassassa.Asiakkaatkin olleet ymmärtäväisii et ei kaikki asiat heti onnistu jos ei oo pitkään aikaan tehnyt sitä.Tuo tuotenumeroiden muistaminen se on vaikeeta,vaikka ajankanssahan se muisti tulee.Periaatteessahan sen viivakoodin pitäs antaa heti hinta mut eihän se aina anna,ku ei oo keretty koneelle viel syöttää sitä ja sit soittelee ja kyselee numeroita ja siinä harjottelijan posket rupee kuumottaa ja punastuu ja jonoo on jo kertynyt kassalle aikalailla.
Kyl huomaa et on töitä tehnyt,hartioita meinaa särkee ja sormet on nyt ku pökkelöt.Nostellut painavii laatikoita ja säkkejä.Huomannut et kyl siihen keho tottuu ku aikasa tekee.
Eilenillalla töissä ollessani puhelu pysäytti ajatukset.Setäni kuollut yllättäen. Ajatukset läks laukkaa lapsuuteen ja mummolaan. Muistelin lapsuuteni lämpimiä kesiä ja mummolaa ja sinne tulevia kesälomalaisia.Lapsesta se tuntu jännittävänkutkuttavalta ku mummolaan tulee etelästä lomalaisia.Lomalaiset ol lapsen mielestä jotenkin hienoja ja erikoisia ku ne asuu kaukana isoissa kaupungeissa ja heidän pukeutumisesa ol erillaista ku meillä maalla asuvilla. Ja sitä ootti et tuleeko nää lomalaiset käymään meilläkin kylässä ja tuokohan ne tuliaisii.
Tossa vuojenalussa synty sukuun uus jäsen niin sillon jo mietti et kukahan suvusta lähtee seuraavaks.Mie oon huomannut ton asian pitävän paikkasa,uus tulee ja toinen lähtee.Tämmöstä se on elämä.
Kästyörintamalla ei oo paljoo kerennä tapahtuu.Kästyölehtii tul viikolla,Novita ja SK-lehti,ja tästä lehestä rupesin tekee niitä kirjoneulelapasii,yksi on jo valmis. Kuvii sit valmiina.
Tänään meinasin leipoo pullaa pitkästäaikaa,tekiskö korvapuustii?